Direkt zum Hauptbereich

Video Specials

Die Lagerung von freiverkäuflichen Arzneimitteln

Freiverkäufliche Arzneimittel sind Waren besonderer Art. Während viele Vorschriften zu Lebensmitteln im LFGB (Lebensmittel-, Bedarfsgegenstände- und Futtermittelgesetz) geregelt sind, gibt es für Arzneimittel ein eigenes Gesetz, das AMG (Arzneimittelgesetz). Ein wichtiger Punkt im Umgang mit   Arzneimitteln und bei deren Verkauf ist die Lagerung, sowohl auf der Verkaufsfläche als auch in Lagerräumen. Das AMG verweist auf die Vorschriften für die Lagerung, die im Arzneibuch bzw. den Arzneibüchern stehen. Darüber hinaus finden Sie Angaben zur Lagerung auch auf der Verpackung von (freiverkäuflichen) Arzneimitteln . Wichtig sind hier vor allem die Temperatur und Luftfeuchtigkeit. Manche Medikamente können bei Raumtemperatur gelagert werden, andere auch bei sehr niedrigen oder hohen Temperaturen. Die Luftfeuchtigkeit muss sich stets in einem “normalen” Spielraum bewegen. Ein Beispiel: getrocknete Arzneikräuter dürfen nicht über 25° C gelagert werden, allerdings auch nicht unter 2

Ragyogó arcbőr a legnagyobb hidegben is!

Ragyogó arcbőr a legnagyobb hidegben is!
Ősszel nemcsak az öltözékünket kell megváltoztatnunk, hanem bizony érdemes az életmódunkba is ráhangolódni az új évszakra. Most elhozunk neked néhány tippet, amit érdemes betartani, ha egészséges testet és ragyogó bőrt szeretnél idén ősszel. Ha pedig még többet szeretnél megtudni a bőrápolásról, akkor látogass el a Lemonhead szépségszalon Budapest központjában található Kiscsillag kozmetikájába, ahol szakértőnk minden kérdésedre választ ad majd.

Zsírokkal a szépségért
A hűvös, hideg időben sokszor nincs kedvünk kimozdulni a lakásból, ám érdemes minden nap egy kicsit sétálni, hiszen naponta 8-10 ezer lépés segít abban, hogy fittek maradjunk. A napi séta pedig akár a Lemonhead szépségszalon Budapest központjában található Kiscsillag kozmetikájába is vezethet, ahol szakértőnk segít, hogy a legjobbat hozd ki az arcbőrödből!

A szépség belülről fakad és ez esetünkben nemcsak a kisugárzásról szól, hanem arról is, hogy mivel táplálod magad belülről. A hűvösebb hónapokban érdemes még többet fogyasztani a jó zsírokból, Omega 3-ból és 6-ból, melyek halakban, magvakban vagy akár a tofuban is megtalálható. Ezek az esszenciális az immunrendszered erősítésében és az arcbőröd rugalmasságának és hidratáltságának megtartásában is segítenek majd.

Elő a vitaminokkal!
Mindemellett a vitaminok pótlásáról is érdemes gondoskodnunk. Mivel egyre kevesebb a napfényes órák száma, így az olyan nélkülözhetetlen vitaminokat, mint a D és a C mindenképp pótolni kell! A legjobb, ha természetes forrásból szerzed be a tested számára szükséges vitaminokat, ám ha erre nincs lehetőséged, vagy úgy érzed, nem jutsz elég tápanyaghoz, érdemes multivitamin készítményt vásárolnod.

 Mindemellett érdemes több tojást, brokkolit, narancsot vagy épp joghurtot fogyasztani, hiszen ezek az élelmiszerek telis-tele vannak E-vitaminnal, amit akár a bőr barátjának is hívhatnánk. Az E-vitamin vagy más néven tokoferol hatásos öregedésgátló, fenntartja a bőr rugalmasságát és elősegíti az arcod természetes ragyogását még a legzordabb őszi napokon is.

Ha nemcsak az életmódodon, hanem az arcbőröd állapotán is szeretnél változtatni, látogass el hozzánk: Kiscsillag Kozmetika - Lemonhead Szépségszalon Budapest, Budafoki út 43.

Kommentare

Beliebte Posts