Direkt zum Hauptbereich

Video Specials

Die Lagerung von freiverkäuflichen Arzneimitteln

Freiverkäufliche Arzneimittel sind Waren besonderer Art. Während viele Vorschriften zu Lebensmitteln im LFGB (Lebensmittel-, Bedarfsgegenstände- und Futtermittelgesetz) geregelt sind, gibt es für Arzneimittel ein eigenes Gesetz, das AMG (Arzneimittelgesetz). Ein wichtiger Punkt im Umgang mit   Arzneimitteln und bei deren Verkauf ist die Lagerung, sowohl auf der Verkaufsfläche als auch in Lagerräumen. Das AMG verweist auf die Vorschriften für die Lagerung, die im Arzneibuch bzw. den Arzneibüchern stehen. Darüber hinaus finden Sie Angaben zur Lagerung auch auf der Verpackung von (freiverkäuflichen) Arzneimitteln . Wichtig sind hier vor allem die Temperatur und Luftfeuchtigkeit. Manche Medikamente können bei Raumtemperatur gelagert werden, andere auch bei sehr niedrigen oder hohen Temperaturen. Die Luftfeuchtigkeit muss sich stets in einem “normalen” Spielraum bewegen. Ein Beispiel: getrocknete Arzneikräuter dürfen nicht über 25° C gelagert werden, allerdings auch nicht unter 2

Szépülj te is rózsákkal!

Szépülj te is rózsákkal!
A rózsák nemcsak klasszikus szépségű virágok, hanem bizony a bőrünknek is jót tesznek! A virágból készült termékek remekül hidratálnak és aromaterápiához is kiválóak. A Kiscsillag Kozmetika XI. kerület szívében található szalonjában mi is szeretjük rózsás termékekkel szépíteni vendégeinket.

A kertből az arcbőrünkre
A rózsa az egyik legősibb kozmetikai növény, melyet egyes feljegyzések szerint már az ókori Egyiptomban is használtak szépítkezésre, a bőr puhábbá tételére. Manapság is rengeteg különböző felhasználási lehetőséget rejt magában ez a csodás növény, ami nemcsak csokrokban mutat jól, hanem bizony érdemes otthon tartani a fürdőszobánkban is néhány rózsás kozmetikumot.
A jellegzetes illata kiváló arra, hogy egy hosszú, fárasztó nap után ellazítson minket, ám a virág szirmaiból készült illóolaj és virágvíz az arcbőrünkön is hatásos:  remekül hidratál és tonizál. Nem csoda hát, hogy egyre több kozmetikum alapanyagaként használják a rózsákat.

Ilyen, például, az Ilcsi Szépítő Füvek rózsás termékcsaládja is, melyet természetesen, a Kiscsillag Kozmetika XI. kerület központjában található szalonjában is megtalálhatsz. Az Ilcsi termékei híresek arról, hogy természetes és jó minőségű alapanyagokat tartalmaznak, melyek a lehető legjobbat teszik az arcbőröddel.

Az Ilcsi szépítő rózsái
A rózsás termékcsalád tagjai közt megtalálhatjuk a rózsa habkrémet, mely hidratálja a vízhiányos bőrt és érdemes megjegyezni, hogy vörös rózsaszirmokból készül. Vagy ott van a rózsa zselé, ami intenzíven regenerálja az arcbőrt, fő összetevői közt pedig a mézet és a rózsaszirmokat találhatjuk.

Igazi kuriózumnak számít a rózsaszirom tonik, mely a rózsavíz erejével frissíti és hidratálja az arcbőrt. Mivel magas vitamin- és bioflavon tartalma miatt különösen jól ápolja a vízhiányos arcbőrt.

Ha pedig még több rózsával kényeztetnéd magad, eláruljuk, hogy nemcsak az arcbőrödet frissítheted fel vele, hanem akár az egész testedet is, hiszen az Ilcsi Szépítő Füvek kínálatában egy rózsás testápoló is megtalálható, melynek segítségével 

Tudd meg, hogy milyen Ilcsi termékek illenek leginkább az arcbőrödhöz! Látogass el hozzánk: Kiscsillag Kozmetika XI. kerület, Budapest, Budafoki út 43.

Kommentare

Beliebte Posts