Direkt zum Hauptbereich

Video Specials

Die Lagerung von freiverkäuflichen Arzneimitteln

Freiverkäufliche Arzneimittel sind Waren besonderer Art. Während viele Vorschriften zu Lebensmitteln im LFGB (Lebensmittel-, Bedarfsgegenstände- und Futtermittelgesetz) geregelt sind, gibt es für Arzneimittel ein eigenes Gesetz, das AMG (Arzneimittelgesetz). Ein wichtiger Punkt im Umgang mit   Arzneimitteln und bei deren Verkauf ist die Lagerung, sowohl auf der Verkaufsfläche als auch in Lagerräumen. Das AMG verweist auf die Vorschriften für die Lagerung, die im Arzneibuch bzw. den Arzneibüchern stehen. Darüber hinaus finden Sie Angaben zur Lagerung auch auf der Verpackung von (freiverkäuflichen) Arzneimitteln . Wichtig sind hier vor allem die Temperatur und Luftfeuchtigkeit. Manche Medikamente können bei Raumtemperatur gelagert werden, andere auch bei sehr niedrigen oder hohen Temperaturen. Die Luftfeuchtigkeit muss sich stets in einem “normalen” Spielraum bewegen. Ein Beispiel: getrocknete Arzneikräuter dürfen nicht über 25° C gelagert werden, allerdings auch nicht unter 2

Több mint egy illat - az aromaterápia ereje

Több mint egy illat - az aromaterápia ereje
Tudtad, hogy az illatoknak bizony hangulatjavító és revitalizáló ereje van?  Legyen szó stresszről, fáradtságról vagy különböző betegségekről, különböző illóolajokkal segíthetünk rajtuk! Éppen ezért alkalmazunk mi is aromaterápiát Lemonhead szépségszalon Budapest szívében található kozmetikájában.  Tudj meg többet az illatok világáról!

A természet ajándéka

Sokszor felvetődik a kérdés, hogy mik is valójában az illóolajok és miért is olyan jó a használatuk? Alapvetően olyan növényi eredetű folyadékokról van szó, melyek ingert gyakorolnak szaglószervünkre. Ám az aromaterápiás illóolajok nemcsak a légzőszervünkre vannak hatással, hanem az egész testünk állapotát képesek befolyásolni, ha érintkeznek a bőrünkkel, nem maradnak a felszínen, hanem beszívódnak és a véráramba kerülve jutnak el további szerveinkbe. Éppen ezért fontos, hogy csakis 100%-ban natúr illóolajokat használjunk az aromaterápiás kezelések során.

Az illóolajokat különböző módon használhatjuk fel, legyen szó párologtatókba való csepegtetésről, szaunázásról, vagy  belső használatról (teák vagy tinktúrák). Ám ezek a csodálatos olajok akkor fejtik ki igazán az erejüket, hogyha a bőrünkkel érintkeznek, így például kerülhetnek kozmetikumokba, parfümökbe vagy professzionálisan felhasználhatják őket masszázsok és más wellness kezelések során. Mivel mi is hiszünk az illóolajok gyógyító és energetizáló erejében, ezért a Lemonhead szépségszalon Budapest központjában található kozmetikájában is felhasználjuk őket különböző arc- és testkezelések során.

Illatok minden problémára
Hogyan néz ki a gyakorlatban az illóolajok felhasználása? Minden arckezelés és arcmasszázs során használunk aromaterápiás termékeket. A Panarom 100%-os tisztaságú, tehát teljesen natúr készítményei segítenek abban, hogy testileg és lelkileg is feltöltődj. Milyen illatot szeretnél? Az csak rajtad múlik!

A bergamott például erősen nyugtató hatású, akkor érdemes használni, ha stresszes, szorongó időszakon mész keresztül. A damaszkuszi rózsa elősegíti a relaxációt, ráadásul, remekül hidratál is. Az orvosi levendula regenerál és ellazít. A rózsafa olajat pedig akkor ajánljuk, ha épp megfázással küzdesz.
Szeretnél többet tudni az illóolajok felhasználásáról vagy kipróbálnád valamelyik kényeztető arcmasszázsunkat? Látogass el hozzánk! Kiscsillag Kozmetika - Lemonhead Szépségszalon Budapest Budafoki út 43.

Kommentare

Beliebte Posts