Direkt zum Hauptbereich

Video Specials

Die Lagerung von freiverkäuflichen Arzneimitteln

Freiverkäufliche Arzneimittel sind Waren besonderer Art. Während viele Vorschriften zu Lebensmitteln im LFGB (Lebensmittel-, Bedarfsgegenstände- und Futtermittelgesetz) geregelt sind, gibt es für Arzneimittel ein eigenes Gesetz, das AMG (Arzneimittelgesetz). Ein wichtiger Punkt im Umgang mit   Arzneimitteln und bei deren Verkauf ist die Lagerung, sowohl auf der Verkaufsfläche als auch in Lagerräumen. Das AMG verweist auf die Vorschriften für die Lagerung, die im Arzneibuch bzw. den Arzneibüchern stehen. Darüber hinaus finden Sie Angaben zur Lagerung auch auf der Verpackung von (freiverkäuflichen) Arzneimitteln . Wichtig sind hier vor allem die Temperatur und Luftfeuchtigkeit. Manche Medikamente können bei Raumtemperatur gelagert werden, andere auch bei sehr niedrigen oder hohen Temperaturen. Die Luftfeuchtigkeit muss sich stets in einem “normalen” Spielraum bewegen. Ein Beispiel: getrocknete Arzneikräuter dürfen nicht über 25° C gelagert werden, allerdings auch nicht unter 2

Tisztíts ,hogy megelőzd a pattanásokat!

Tisztíts ,hogy megelőzd a pattanásokat!

Tudtad, hogy az arcbőröd állapotát a környezeted is befolyásolja? Előfordult már veled, hogy bármilyen jó is az arcápolási rutinod vagy épp hibátlan az étrended, mégis fájdalmas pattanások éktelenkedtek az arcodon? A Kiscsillag Kozmetika Budapest szívében található központjában nap mint nap találkozunk ilyen esetekkel. Éppen ezért most megmutatjuk, hogyan tudod sterilebbé tenni az életteredet, hogy elkerüld a nem kívánatos pattanásokat és gyulladásokat!

Ideje takarítani!
Mikor cseréltél utoljára párnahuzatot? Ha most fejből nem tudod rávágni a választ, akkor bizony épp itt az ideje egy újnak. Hogy miért? A párnádon több kórokozó telepedik meg, mint gondolnád, ezért érdemes legalább hetente kimosni az ágyneműhuzatot.

A modern technológia vívmányai sem kedveznek az arcbőrünknek, hiszen az egéren, a billentyűzeten és a mobilunkon is hemzsegnek a kórokozóktól. Te sem mosol kezet, valószínűleg minden egyes legépelt szó után vagy ha épp telefonálsz. Így ezek a kórokozók a kezünkről könnyedén az arcbőrünkre kerülnek. De megelőzhetők!

Érdemes rendszeresen letisztítani elektromos eszközeinket, illetve különböző fertőtlenítő kendőket és folyadékokat is vásárolhatunk már, melyekkel sterilizálhatjuk kezeinket. Mindemellett érdemes szakemberhez is fordulni, havi rendszerességgel arctisztító kezelésekre járni. Mi a Kiscsillag Kozmetika Budapest központjában található szalonjában különböző tisztító és hámlasztó kezelésekkel járulunk hozzá az arcbőröd szépségéhez!

Mi a helyzet a sminktermékekkel?

Egy másik állandó probléma a sminkeszközökkel van. Ahogy a párnánkon vagy a telefonunkon, úgy az ecseteinken is számos kórokozó és baktériumok megtelepedik és persze, azok a sminktermékeink sem kivételek, melyeket ecsetekkel használunk. Az ecseteket ha nem is minden használat után, de legalább heti egyszer érdemes ezért fertőtleníteni sebbenzinnel vagy ecsettisztító folyadékkal.

És bizony a sminktermékek sem kivételek ez alól! Ha nem is olyan sűrűn, mint az ecseteket, azért havonta egyszer érdemes a púdereket, pirosítókat, bronzosítókat és más por állagú termékeket fertőtleníteni sebbenzin használatával. A termék állaga és pigmentáltsága nem fog változni, viszont a pattanásokat okozó baktériumoktól gyorsan megszabadulhatsz!

Ha mindezek ellenére mégis problémád akad a pattanásokkal, látogass el hozzánk és segítünk! Kiscsillag Kozmetika Budapest, Budafoki út 43.

Kommentare

Beliebte Posts