Direkt zum Hauptbereich

Video Specials

Die Lagerung von freiverkäuflichen Arzneimitteln

Freiverkäufliche Arzneimittel sind Waren besonderer Art. Während viele Vorschriften zu Lebensmitteln im LFGB (Lebensmittel-, Bedarfsgegenstände- und Futtermittelgesetz) geregelt sind, gibt es für Arzneimittel ein eigenes Gesetz, das AMG (Arzneimittelgesetz). Ein wichtiger Punkt im Umgang mit   Arzneimitteln und bei deren Verkauf ist die Lagerung, sowohl auf der Verkaufsfläche als auch in Lagerräumen. Das AMG verweist auf die Vorschriften für die Lagerung, die im Arzneibuch bzw. den Arzneibüchern stehen. Darüber hinaus finden Sie Angaben zur Lagerung auch auf der Verpackung von (freiverkäuflichen) Arzneimitteln . Wichtig sind hier vor allem die Temperatur und Luftfeuchtigkeit. Manche Medikamente können bei Raumtemperatur gelagert werden, andere auch bei sehr niedrigen oder hohen Temperaturen. Die Luftfeuchtigkeit muss sich stets in einem “normalen” Spielraum bewegen. Ein Beispiel: getrocknete Arzneikräuter dürfen nicht über 25° C gelagert werden, allerdings auch nicht unter 2

Így készíthetsz varázslatos őszi sminket!

Így készíthetsz varázslatos őszi sminket!

Az új évszak beköszöntével nemcsak a természet színei változnak meg, hanem a sminkünket is érdemes egy kicsit megváltoztatni. Ebben az időszakban a nyár ragyogó, akár kissé harsány árnyalatait felváltják az olyan színek, mint a padlizsán, a rozsda, az arany vagy a földszínek. Már ezekkel várunk téged is a Lemonhead Szépségszalon Budapest központjában található Kiscsillag kozmetikájában!  

Az idei ősz trendjei

Bár azt tartjuk, hogy a divat követése helyett mindenkinek személyre szabott sminket érdemes készíteni, azért van néhány univerzális szépségtipp, amely idén ősszel nemcsak a kifutókat fogja uralni, hanem a mindennapokban is érdemes bevetni őket.

A barna szemhéjfesték igazi klasszikus, ami mindenkinek jól áll. Kiemeli a szemeidet, mégis természetes megjelenést kölcsönöz. A hétköznapokra a matt, természetes barna színeket ajánljuk, ám ha egy kis pezsgést szeretnél a sminkedbe vinni, válassz rezes árnyalatokat vagy metálos csillogású szemhéjpúdert.

A sűrű, erőteljes szemöldök segíthet abban, hogy kiemeld a természetes szépségedet, ha megfelelően van kialakítva, remek keretet ad az arcodnak. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyszerűen hagyd szabadon nőni a szemöldöködet. Rendbe kell szedni! Ezt pedig érdemes szakemberre bízni. Ha szakszerű szemöldökszedésre van szükséged, látogass el a Lemonhead Szépségszalon Budapest központjában található Kiscsillag kozmetikájába!

Elő a sötét rúzsokkal!
Míg a szemeknél a természetesség hódít, ez éppen ellenkező az ajkak esetében. Két egymással kontrasztban álló trend uralkodik idén ősszel. Ezek közül az egyik az erőteljes padlizsán, bogyós gyümölcs és barna színű matt rúzsok, melyek mély tónusai minden bőrszínhez remekül állnak.

Ám ha igazán ki szeretnél tűnni a tömegből, vagy egy bulis éjszakára készülsz, akkor érdemes őrültebb színű metálos rúzst vagy szájfényt választani, legyen szó a lila, kék, zöld vagy az arany bármely árnyalatáról.

Szeretnél még több tippet kapni a mindennapi sminkedhez? Vagy eseményre készülsz és szeretnél egy ragyogó alkalmi sminket? Látogass el hozzánk: Kiscsillag Kozmetika - Lemonhead Szépségszalon Budapest, Budafoki út 43.

Kommentare

Beliebte Posts